Órák, tesztek, hírek.

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

5 tény, amit tudnod kell a NATO szíjakról

2016. február 10. - Taliga Tamás

 

Tudtoddal, vagy nélküle, de biztosan találkoztál már NATO szíjjal korábban. Egy divatos kiegészítő, mely a legolcsóbb kínai órától kezdve a Rolexen át egy Patek Philippe-ig bármelyiken megállja a helyét. Sokan viccesnek találják az ötletet, hogy egy milliós értékű órára egy néhány ezer forintos szíjat tegyünk, de a NATO olyan előnyökkel bír, ami segít átlendülni a kezdeti ellenérzéseken.


1.    A NATO menő

Hiszen a NATO katonák használták eredetileg. Vagy nem? A NATO STRAP elnevezés a Nato Stocking Number (NSN) rövidítéséből ered, és elég kevés köze van a névadóhoz. A másik elnevezése, a G10 már többet elárul a származásáról, a brit hadsereg katonái igényelhették a kincstári készletből, és ehhez a G1098, vagy röviden G10 nyomtatványt kellett kitölteni. Ismerős?


2.    A NATO sokszínű

Több féle NATO szíj létezik, színes, perlonból szőtt, bőr, egyszínű szövött, ZULU, így mindenki megtalálja a magához illőt, még egy 00-ás ügynök is, ha kell.


3.    A NATO biztonságos

A NATO szíj a kialakításánál fogva pontosan, stabilan tartja az órát, és nagy előnye, hogy szíjcserénél sem tud róla leszánkázni az óra, ha az alsó biztosító is rá van fűzve. Persze ha azt kihagyjuk…


4.    A NATO kényelmes

Sokan esküsznek rá nyáron, mivel szerkezetéből, anyagából adódóan nem, illetve sokkal nehezebben izzad az ember kezére, mint egy hagyományos bőr szíj.


5.    A NATO olcsó

De legalábbis nem mondhatjuk, hogy drága. Anyagától, kidolgozásától függően már néhány száz forinttól elérhetőek, ezek persze nem a legkényelmesebbek, de pár darab ezresért cserébe már komoly minőséget is be tudunk szerezni, és ez az óra kiegészítők világában igenis olcsónak mondható tétel.

Az elmúlt éveknek, és néhány híres NATO rajongónak köszönhetően a nagy gyártók sem álltak ellen a divatnak, így már komoly gyárak komoly órákhoz kínálnak komoly árakon NATO szíjat prémium kivitelben, mint például az Omega, aki a James Bond órákon is népszerűsítette ezt a típus, így már csak egyet javasolhatunk mindenkinek: NATO-ra fel!

süti beállítások módosítása