Órák, tesztek, hírek.

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

ISOTOPE RIDER – az új idő

99 darab készül belőle az egész világon, és a szerkezete sem mindennapi

2017. szeptember 17. - Taliga Tamás

Az Észak-Londoni cégnél átértelmezték az időmérést, legalábbis az eddig használt formájához képest. Egy óra ugye általában mutatóival jelzi, hány óra, perc és másodperc van éppen. Na ezt felejtsd el, ha egy ISOTOPE RIDER kerül a kezedre. 

isotope_header_1000x600.png

Hogy miért éppen ISOTOPE lett a márka, azt nem egyszerű megérteni. A logó „i” betűje a hetesre mutat a számlapon, ezt már sokkal egyszerűbb. A 7 a számmisztikában, sok vallásban és a keleti kultúrákban a legnépszerűbb szerencseszám, csupa pozitív jelentéssel bír.

De mi ez a fura számlap?

A számlap, és ezzel együtt az ISOTOPE Jumping hour óra szerkezete nem egyszerű darab. Szakítva minden hagyománnyal, itt két mutató és egy tárcsa mutatja az időt. Az egyik mutató a percet, a másik a másodperceket, míg az éppen aktuális órát a hat óránál található dátumablakra emlékeztető kialakítású „óra ablakban” tudjuk leolvasni.

isotope-rider-szamlap.jpg

Ez persze közel sem olyan bonyolult, mint hangzik. Mivel azért általában a percekre vagyunk kíváncsiak, elég gyorsan és egyszerűen leolvasható, főleg mivel a két mutatónak eltérő a színe, már csak azt kell megjegyezni, melyik a perc és melyik a másodperc…

Mechanikus? Automata? Svájci?

Mindhárom. Az óra szerkezete egy ETA 2824-2, svájci gyártmány, melyet nem véletlenül használnak top márkák is előszeretettel óráikban. Híres a megbízhatóságáról, pontosságáról és viszonylag emberi áron szervizelhető, így jó választás volt egy minőségi, de még megfizethető különlegesség alapjául.

isotope_jumping_hour_movement.jpg

A módosított szerkezet érdekessége a „jumping hour” modul, vagyis az órákat nem egy folyamatosan mozgó mutató jelzi ki a számlapon, hanem 60 percenként ugrik egyet egy tárcsa, arról olvasható le a pontos óra. Maga a váltás gyors, nem folyamatos elfordulással történik, így a a gyakorlatban egy pillanat az egész, a lenti videóban láthatod is a folyamatot:

 

2017 – modern és trendi legyen

Abszolút megfelel a mai elvárásoknak, a limitált példányszám ellenére egészen komoly választék lett színekből, a klasszikus pepper black (feketebors) színtől a pisztácián át a fehérig bárki talál hozzáillőt.

Tények és adatok – az ISOTOPE RIDER jumping hour számokban


Tok
rozsdamentes nemesacél 316L
Magassága: 47,7mm
Átmérője: 46,8mm (korona nélkül)
Vastagsága: 13,7mm üveggel
Óraüveg: domború zafír, AR réteggel
Hátlap: csavarozott 316L acél, zafír AR réteggel
Tokfül távolság: 22mm
Vízállóság:- 10ATM/100m
Szerkezet
ETA 2824-2 svájci gyártmányú automata, „Jumping hour” modullal, Svájcban szerelve
Járástartalék: 38 óra

Érdekel? Sietned kell.

A fémszíjas változatból összesen 99 darab készül, így nem lesz egyszerű, ha szeretnél belőle egyet, az egész világon terjed a híre, így várhatóan hamar elfogy, és ahogy ez lenni szokott, utána el is indul szépen felfelé az értéke a piacon.

(X) Ajándék? Jöhet?

Speciális ajánlat a Nagymutató blog olvasóinak: a következő promóciós kóddal a rendeléskor ajándékot kapsz az ISOTOPE WATCH csapatától, egy 300 EUR értékű egyedi nemesacél design karkötőt! Használd a rendeléskor ezt:

IRIDERWM

Megrendelni itt tudod: ISOTOPE WATCHES WEBSHOP

 ISOTOPE RIDER JUMPING HOUR galéria

 

süti beállítások módosítása