Órák, tesztek, hírek.

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

Évértékelés - csak így tovább 2018-ban is!

Számok, tények, adatok, érdekességek a Nagymutató blog 2017-es évéről

2018. január 06. - Taliga Tamás

Eljött az ideje az év végi számvetéseknek, most mi is megmutatjuk, mire voltunk képesek Veletek, kedves olvasóink. Néhány szám, statisztikai adat a Nagymutató blog életének eddigi legizgalmasabb évéből - titkok nélkül.

presentation-1454403_1280.png

Csak őszintén - mi baj lehet?

A hazai blogéletre nem igazán jellemző a transzparencia, a legtöbb blog szinte titkolja a sikereit. Pedig sikeres blogok minden kategóriában akadnak bőven, még egy ilyen szűk "piacon", mint az órák világa is van több blog, magazin, melyek sikeresek lehettek:

  • kronometer.hu - a svájci órák nagy ismerője, a prémium és exkluzív órák világa
  • werkmania.hu - a japán órák és a német órák lelőhelye, a Nagymutató blog testvéroldala
  • Nagymutató Blog - itt vagy most éppen, mert szereted a japán órákat, Seiko, Orient, Casio, vagy a nem luxus német órákat, Sinn, Elysée, Junkers, Zeppelin, vagy sportolsz, és a sport órák érdekelnek, mint például a Fitbit,és érdekel az órák és a technológia ötvözete Kronaby módra...

Most megmutatjuk, milyen számokkal tudtunk dolgozni 2017-ben, melyek voltak a legsikeresebb cikkek, és mennyire voltatok aktívak social fronton, vagyis jelenleg a Facebook és Instagram oldalainkon.

A legfontosabb - az olvasottság

A Nagymutató blog olvasottsága 2015 óta, amióta elindult, folyamatosan növekszik. A 2016-os évben már elindult egy látványos emelkedés az olvasottsági számokban, és a trend a 2017-es évben töretlen volt.

Ebben persze nagy segítség volt az Index és Index2 címlapos szereplésünk, de ezt nem adják ingyen. Bár fizetni nem kell (sőt, nem is lehet szerencsére) érte, oda csak az igazán minőségi tartalmak kerülhetnek ki (na jó, és még néhány a kattintásszámok miatt;).

Így történt, hogy 2017-ben 35 Index címlapos cikkünk volt, ami a 44 cikket tekintve elég jó arány...  A legfontosabb mutató, az olvasók száma 2017-ben 369.378 fő volt, ami szintén szép teljesítmény, elfogulatlanul is...

crowd-1699137_1280.jpg

A legnépszerűbb cikkek - TOP 5

  A cikkek toplistájából kiválóan látszik, mire is voltatok kíváncsiak a legtöbben:

  1. A Nagy búváróra választó teszt  - 38469 olvasó
  2. Órát rendelnél külföldről? Megmutatjuk, mi várhat rád! - 37559 olvasó
  3. Funkciógyűrű, lünetta, bezel - mi ez, és mire jó? - 32442 olvasó
  4. Sinn Aviator - Pilóta leszek, vagy katona - 20829 olvasó
  5. Órafotózás - 10+1 tipp profiktól - 20181 olvasó

 A számokból jól látszik, hogy az óra bemutatókkal és tesztekkel ellentétben inkább az ismeretterjesztő cikkeket olvastátok többen, én ezek közé sorolnám a legolvasottabb búváróra választó cikket is, mivel nem egy típust mutat be részletesen, inkább segít eligazodni a legnépszerűbbek között.

Ezeket tiszteletben tartva 2018-ban is folytatjuk majd a teszteket, hiszen az összes olvasó közel kétharmada mégiscsak ezeket olvasta, így reméljük, segítettünk az ideális darabok megtalálásában sokaknak.

2017 - fókuszban a közösségi média, avagy a Nagymutató blog a Facebook-on és az Instagram-on

twitter-292994_1280.jpg

 Ez az év bebizonyította, amit tanítanak a marketing iskola első osztályában: social media nélkül nincs élet. Valóban nincs, illetve van, de minek. És itt most nem a nyaralós-születésnapi-karácsonyi-ételfotós Facebook és Instagram posztokra gondolok, hanem a blog és a közöttetek lévő kapcsolat erősítésére szolgáló tartalmakra.

Ha Te is a Faccebook-on éled az életedet, biztosan örültél neki (ugye?), amikor feltűnt a 2017-es évben az első WERK MANIA - Nagymutató Blog poszt. A folyamatos közösségi munka meg is hozta az eredményét, ahhoz képest, hogy ez csak egy kiegészítő forrásunk volt, 14881-en látogattatok el az oldalra a Facebook-ról.

like.jpg

Az oldal kedvelőinek száma egy év alatt 0-ról 516-ra nőtt, ami elsőre nem tűnik nagy számnak, de ez 516 olyan ember volt, aki önszántából nyomta meg a [LIKE] gombot, és nem azért, mert ígértünk neki egy kupont. 

A cikkek Facebook kedveléseinek a száma is érdekes, nem tükrözi az olvasottságukat, amiből arra lehet következtetni, hogy egyes típusok népszerűbbek, esetleg egyes cikkek jobban sikerültek másoknál ;) Külön érdekesség, hogy a blog japán felülreprezentáltsága sem látszik a like-ok számában, a TOP 5 cikkből három német órákról szólt...

A legtöbb like-ot kapott cikkek - TOP 5

  1.  Zeppelin 100 jahre kronográf – hagyományos érték, német minőség - 439 like
  2. Zeppelin Hindenburg Moon Phase - van mit nézni rajta - 319 like
  3. Sushi, szaké, Seiko, és egy 18 milliós óra az asztalon - 251 like
  4. Seiko SKX007 - ...éljen a király! - 217 like
  5. JUNKERS JU 52 – az egek ura - 216 like

Instagaram, ha nem szeretsz annyit olvasni ;)

instagram.jpg

A közösségi élet gyors és látványos felülete az Instagram, minőségileg (szerintem) magasan a Facebook kommentáradatos megosztogatott posztjai felett áll, az órák világában legalábbis mindenképpen. 

Szeretjük használni, szeretitek használni. Ez jött le a számokból, a hazai penetrációját is figyelembe véve szép számok látszanak a 2017-es évben, egy év alatt a követők száma 288-ra nőtt (itt is igaz, hogy ezek valódi érdeklődők, nem vásárolt like-olók).

És a 2017-es év legnépszerűbb Instagram posztja: 

 

Jövőre, veletek, ugyanitt?

Igen. Megköszönjük Nektek az elmúlt év figyelmét, és ígérjük, hogy 2018-ban sem lassítunk, jönnek továbbra is a japán és német órákról készült tesztek, és néhány újítást is tervezünk, de majd mindent a maga idejében...

És természetesen itt meg kell köszönni az Index szerkesztőinek is, hogy értékelték a munkát, ami a blog mögött van, és címlapra engedtek minket, 2018-ban is várjuk a megjelenéseket! :)

Taliga Tamás

Főszerkesztő / alapító

Nagymutató Blog

nmb-japan1.jpg

 

süti beállítások módosítása