Órák, tesztek, hírek.

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

G-Shock GBD-H1000 – új edződ érkezik

2020. március 12. - Taliga Tamás

moving-2020.jpg 

bg.jpg

A G-Shock és a sport soha nem állt messze egymástól, és soha nem állt olyan közel sem egymáshoz, mint most, amikor tűkön ülve várjuk az első igazi, teljes funkcionalitású sportóráját. A 2020 tavaszán érkező újdonság a G-Shock GBD-H1000 lesz, amely az összes eddigi G-Shock modell tudását megfejeli egy beépített pulzusmérővel, így többé nincs miért más órát hordanod az edzéseken.

img26.jpg

Sportóra, okosóra, fitness karkötő – Kína és a többiek

A rendszeresen sportolók pontosan tudják, hogy nincs arany középút, ha óráról van szó, hiszen az az óra, amelyik tökéletes az edzésre, nem lesz száz százalékos a hétköznapokban, és viszont. Sok kiváló sportórát lehet kapni, nagy kedvencünk, a Polar mellett a Garmin és Suunto modellek lefedik a minőségi piac nagyját, de ezek egyike sem pótolja a hétköznapok díszét a csuklódon.

A kínaiak szintén erősen dolgoznak azon a bizonyos tortán, és szép szeleteket hasítanak ki belőle, ár-érték arányban szinte verhetetlenek, de csak szinte. Ha próbáltál már kínai okosórát, pulzusmérős órát vagy egyéb aktivitásmérő eszközt, akkor tudod, hogy valahogy soha nem tökéletes az élmény. Műszakilag rendben, minőségre teljesen jó, de jellemzően szoftveresen soha nem tökéletesek, illetve kínaiasan megbízhatóan működnek – néha egy kicsit fagy, egy kicsit kimarad, egy kicsit újra kell indítani. A hétköznapokban elég bosszantó, ha egy 10 kilométeres futás után letöltve az adatokat azt látod, hogy ma éppen nem volt kedve a GPS nyomkövetésnek működni, vagy a pulzus adatokat kozmetikázta egy kissé a rendszer.

Persze, lehet a fent említett nagy márkákból is választani, de ott a komolyabb darabok komolyabb árcédulával érkeznek, és ez simán lehet 150-200.000 forintos is. Ezért súlyos minőséget kapsz, és már a szoftveres problémák is ritkulnak, de újonnan kiadott modelleknél még az is előfordul, hogy egyes funkciókat idő hiányában még nem tud az óra, csak majd a fél évvel későbbi szoftverfrissítésnél kapja meg, és ez azért valljuk be, megint csak bosszantó.

bg1.jpg

A Casio megoldja, avagy óra és sportóra egyben

A félmegoldásoknak vége, hamarosan érkezik ugyanis a casio G-Shock családjának eddigi legokosabb tagja, a GBD-H1000, ami egy pulzusmérős sportóra okos funkciókkal, Bluetooth kapcsolattal, pulzusméréssel és a jól ismert, megszokott és vágyott G-Shock megjelenéssel. Kell ennél több?

gallery7_l_1.jpg

Hogy kell-e, azt majd a tavasszal érkező modell tesztje alatt megtudjuk, mindenképpen meg fogjátok tudni ti is, ami már az előzetes anyagokból látszik, az a G-Shock-tól elvárható megjelenés és minőségi kivitel.

img2.jpg

Talán a tavaly tesztelt GPR-B1000 modellhez áll a legközelebb tudásában, és egy kicsit a megjelenésében is. Ami már kiszivárgott, egy hangyányival viselhetőbb mérete lesz, a Rangeman különösen túlméretes darab volt (bár eredeti funkciója szerint kabáton kívül viselendő, még ha ezt nem is látod a metróban senkinél).

gallery4_l_1.jpg

Ütős forma, négy ütős szín és egy új szerkezet öt szenzorral – a G-Squad GBD-H1000 mindent tud, amire edzés alatt vagy a mindennapokban szükséged lehet. Mindent is.

screenshot-world_g-shock_com-2020_03_11-11_37_05.png

Az öt szenzor:

  1. lépésszámláló
  2. magasságmérő / barométer
  3. iránytű
  4. hőmérő
  5. pulzusmérő

A plusz egy funkció pedig a GPS vevő, ami gyakorlatilag tökéletessé teszi az órát minden körülmények között, talán színházba kell majd tartanod egy kicsit visszafogottabb darabot.

 

Mindenálló kivitel, ahogy mindig is szeretted

Természetesen nem G-Shock a G-Shock 200 méteres vízállóság nélkül, vagyis az úszás közbeni használat is pipa. Teljesen ütés- és rezgésálló a tokozás, már várjuk az első teszteket az emeletről az aszfaltra dobással, fagyasztóból vízforralóba ejtéssel és a szokásos G-Shock vegzálásokkal. ha láttál már ilyen videót, akkor tudod, hogy ezeket könnyedén veszi egy G, ha még nem, irány a Youtube, jó móka lesz :)

img6.jpg

Elfordulás gátlós szíj (a hírek szerint puha anyagból, meglátjuk majd) segíti az edzés közben a helyén maradni, és a töltése is megoldott az okosóráknál már megszokott külső csatlakozóval.

G-Shock GBD-H1000 okos, sport és egyéb funkciók

img22.jpg

A hétköznapokban is társad lehet majd az óra, okosóra módjára megjeleníti a telefonra érkezett üzeneteket a kijelzőn, ha akarod.

img20.jpg

Az edzésre érve csak elindítod a pulzusmérést, és már rögzíti is az aktivitásodat, majd edzés után ezt szinkronizálja a legnépszerűbb sport alkalmazással, a Strava-val, ami egy hatalmas plusz annak, aki évek óta ott rögzíti a tevékenységeit.

img21.jpg

Ha végeztél, és hazafelé tartva kíváncsi vagy, milyen lesz az időjárás, csak ránézel a barométerre, és ott is a legpontosabb időjárás előrejelzés a csuklódon.

A sport funkciókat a teszt alatt majd jól kivesézzük, mindent tud, amit egy ilyen sportórának tudnia kell, így a Casio megalkotta a tökéletes órát annak, aki egy kicsit aktívabb életet él az átlagosnál. A sport és okos funkciók extra energiaigényét a solar töltés mellett a külső töltés segíti, hasonlóképp, mint ahogy a Rangeman esetében már láttuk.

Egy óra, két kivitel – GBD-H1000 és GBD-100

Egyből két kivitelben érkezik meg az óra, lesz belőle egy egyszerűbb változat pulzusmérés, solar és külső töltés nélkül.  Az okos funkciókat megkapta, Bluetooth kapcsolata lesz, és az üzeneteket és hívásokat is kezeli majd, lépésszámlálója is lesz, cserébe a GPS-ről le kell mondanunk, és pár milliméterrel kisebb tokba elfér majd.

 img27.jpg

Amint megérkezik az újdonság, neki is állunk egy alapos tesztnek, régóta vártuk már, hogy megjelenjen a tökéletes sport, okos és mindennapi óra, és a G-Shock erre a tökéletes alap.

süti beállítások módosítása