Órák, tesztek, hírek.

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

Pattini óraszíjak - testreszabott minőség

Óraszíj kollekció érkezett Lengyelországból, megnéztük, kipróbáltuk, megmutatjuk.

2020. június 20. - Taliga Tamás

pattini-hero-1200-res.jpg

Az órák világának van egy szeglete, amely nem mindig kapja meg a kellő figyelmet, pedig nagy szerepe van egy óra megjelenésében. Igen, az óraszíjakról van szó, melyekkel alapvetően meg lehet határozni, vagy akár meg is lehet változtatni egy-egy modell megjelenését. Lengyel barátainktól érkezett egy kollekció bőrszíjakból, megnéztük, mit tud a Pattini csapata.

(X) a cikk megjelenését a pattini.pl , a Pattini óraszíjak gyártója támogatta

Óraszíj, ami öltöztet és meghatároz

Az óra két részből áll, ha a kinézetéről beszélünk: tok és szíj. Bár ez elsőre nem tűnik újdonságnak, sokan azonban mégsem gondoltak még talán soha arra, hogy egy szíjcserével megváltoztassák órájuk megjelenését, és ezzel akár az alap funkcióját.

2000x1000_10.jpg

Az óra, karóra alap funkciója szerint ugyanis főleg öltöztet. Persze, van benne egy miniatűr mechanikus gépezet, aminek lelke van, és technológiai csoda, ezért imádjuk annyira.

De alapvetően mégsem erről szól. 

Az óra (és itt most elítélendően konzervatív megközelítésben a férfi órákról van szó) ugyanis egy ékszer, egy kiegészítő, egy ruhadarab, ha közhelyeket keresnék rá, azt mondanám, hogy a férfiak egyetlen ékszere. A női órák más kategóriában játszanak, hiszen ott még a gyártók maguk is besorolják a kiegészítők közé a megjelenésükkel, strasszok, gyémántok, arany, gyöngyház - csillogjon.

img_20200612_090811_382.jpg

A valódi "toolwatch" típusoktól eltekintve egy-egy órának jól meghatározott karaktere van, az ehhez tartozó kötelező elemekkel:

  • dresswatch (öltönyóra) - bőrszíj, vékony tokkal
  • diver (búváróra) - fém vagy szilikon szíj, méretes tokkal
  • pilóta óra - bőrszíj, nagy átmérőjű tok, jellegzetes korona
  • field (katonai) óra - szövet szíj, kisebb átmérő, jellegzetes karakterek

Ez néhány a fontosabb típusokból, de jól látni, mennyire meghatározza az óraszíj az óra jellegét.

És miért ne változtathatnál ezen, ha neked úgy tetszik? Megteheted, az óraszíjak különböző típusairól itt írtunk már egy összefoglalót rengeteg képpel, csak választanod kell egy szimpatikus darabot.

2000x1000_2.jpg

Pattini bőr óraszíjak személyre szabhatóan, minőségi kivitelben

Minőségi bőr óraszíjból hatalmas a kínálat a piacon, elég besétálni bármelyik komolyabb órás üzletbe, és máris válogathatsz a szebbnél-szebb darabok közül.

De mi van, ha nem találsz olyant, ami igazán tetszene? Vagy találnál, de a varrás színével nem vagy kibékülve?

Erre kínál megoldást a Pattini straps csapata, akik Lengyelországban készítik a valódi bőr óraszíjakat 2008 óta. A különlegességük talán nem is abban rejlik, hogy minőségi alapanyagból (és persze csak valódi bőrből) dolgoznak, hanem inkább abban, hogy a szíjak teljes egészében személyre szabhatóak.

2000x1000_5.jpg

Választhatsz:

  • szélességet
  • hosszúságot
  • bőr színt
  • varrás színt
  • csat felületet (polírozott vagy szálhúzott)
  • rugós stift típust (hagyományos vagy quick pin)

2000x1000_3.jpg

A variációk száma végtelen, de legalábbis rendkívül nagy, aki ebből nem tudja összeállítani a sajátját, az talán nem is akar új szíjat igazán...

1200x1200_7.jpg

A három szíj típus az átlagos órák nagy részét lefedi, és könnyen csinálhatsz a búvárórádból egy bőrszíjjal "office divert", de még G-Shock-ra is találtunk bőrszíjat, csak a kreativitásod szab határt.

ffcb7c7d8e98e3b4b1da715240ebdb26.jpg

A legújabb trendeknek megfelelően a Pattini szíjak a népszerű okosórákra is egyszerűen felszerelhetőek. Apple vagy Fitbit, nem számít - a quick pin gyorcserélős stifttel egyszerűen, otthon cserélgetheted akár naponta.

Pattini U-straps

A U-straps változat a hagyományos kivitelű bőrszíjakat teszi teljesen személyre szabottá. 27 típus, 12 szín a barnától a zöldön és kéken át a sárgáig, 19 színű varrással - több, mint elég.

2000x1000_6.jpg

Néhány változat a U-straps típusból:

Pattini Knight straps

A Knight straps változat érdekes darab. A hagyományos bőrszíj tok felőli végére egy szálcsiszolt, rozsdamentes acél csatlakozó felület került, ami igazán egyedi megjelenést ad ennek a típusnak.

2000x1000_8.jpg

Néhány példa, hogyan is néz ki egy óra a Pattini Knight strap modellel:

 

Pattini Wide straps

A Wide straps modellek a jellegzetes kialakításukkal jól illenek pilóta órákhoz, de sokan hordják más típusokhoz is. Az előnye, hogy az óra nem a csuklón ül, hanem a szíjon, van akinek ez a tökéletes.

Nekik pár kép a Pattini Wide straps szíjakról:

A Pattini straps szíjak közvetlenül a gyártótól, Lengyelországból rendelhetőek meg a pattini.pl online felületén. Itt egy jól használható konfigurátorral gyorsan össze lehet állítani a kívánt darabot, és a GLS néhány napon belül hozza is a jellegzetes Pattini csomagolásban - nem tart tovább, mint egy átlagos hazai webshopból rendelni.

A biztonságot a PayPal fizetés garantálja, a minőséget a Pattini straps, mi kell még? Ötlet, kreativitás és elhatározás.

Pattini galéria - nézegesd órák tucatjait Pattini szíjakon

A Pattini oldalán rengeteg további képet találsz, böngészd bátran:

PATTINI KÉPGALÉRIA ITT >

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

nagymutato.blog.hu (@werkmania.hu) által megosztott bejegyzés,

süti beállítások módosítása