Órák, tesztek, hírek.

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

CASIO ROYALE - Az ügynök visszatér

2016. december 01. - Taliga Tamás
Barátságos árával hódít, formájával egy legendát idéz meg. A Casio a nagy nyertese a retro hullámnak, 
az AE-1200 sorozat megjelenése óta tartós siker mind az óra, mind a mozirajongók között.

casio-royale-007-1000x400.jpg











 

A négy nagy japán óragyártó egyike egyértelműen piacvezető az olcsó, jó minőségű kvarc szerkezetes óráival. Elképesztő választékban gyártanak klasszikus lcd kijelzős digitális órákat, képzeld el a nyolcvanas években a piacokon árult kvarcórákat, na pont olyanokat. A G-Shock sorozat darabjai a „mindenálló” kategóriába tartoznak, itt már azért az anyagok, kidolgozás és a funkciók is szigorúbbak – és persze az árak is indulnak felfelé. Az Oceanus, Edifice típusok a modern, sportos órák rajongóit találják meg, de a túrázóktól (Pro-Trek) a geek hajlamúakig (Data bank) mindenkire vár egy Casio.

CASIO AE-1200 – világóra, ahogy mi szeretjük

Az AE-1200 alap funkciói megegyeznek az összes többi digitális karóráéval. A pontos idő mellett kapunk öt ébresztést, stoppert, időzítőt, visszaszámlálót, és ami nekem már nagyon hiányzott, a pittyenést minden egész órában J

Amiben ez az óra több, mint az alap társai, az a beépített világóra. Miniatűr térképen követhetjük az időzónákat, és a megfelelő városkódokkal kiválaszthatjuk, melyik zóna idejét szeretnénk tudni, majd ezekből négyet ki is választhatunk gyors elérésre. Távoli rokonok, üzletfelek esetén azért kényelmes megoldás egy gombnyomással ellenőrizni, felébresztjük-e a másikat, ha most hívjuk fel…

casio-royale-ae-1200-ssps-insert-1000x663.jpg

Japán minőség, kínai áron

Az óra kétségtelenül minőségi darab. A tok ugyan valamilyen műanyagból készül (resin), de a matt króm felülete miatt ezt ránézésre nem lehet eldönteni. legalábbis amíg el nem kezd majd kopni a bevonata. Erre azért biztosan sokat kell majd várni, saját gyűjteményemben van olyan 1991-ben vásárolt Casio Data bank 30 modell, ami bár sokat kapott az élettől és tőlem is, de a tok még nem kezdett el kopni.

A szíj lemezből készült, rozsdamentes acél, általánosan jó minőségben, egyszerűen méretre állítható szemekkel. A rajongók cserélik bőrre, sőt NATO szíjra is, mindegyik nagyon jól ál neki.

casio-royale-ae-1200-leatherstrap-insert-400x533.jpg

Ami meglepő, az a Casio AE-1200 ára, nagyjából egy elfogadható minőségű, de háttér nélküli kínai óra áráért már hozzá lehet jutni, ami a minőségét és kivitelét tekintve igen jó üzlet.

De miért a CASIO ROYALE név? Csak nem…?

De. Igen, Bond. James Bond. Az AE-1200 nem másolata, de erős utánérzése a Seiko híres G757 5020 típusának, melyet Roger Moore viselt minden idők legnépszerűbb titkosügynökeként az 1983-as „Octopussy (Polipka)” című epizódban.

20th_century_fox_uk_octopussy.jpg

A Casio rajongóinak több sem kellett, megjelenése után ezt a típust is elkeresztelték, így kapta a CASIO ROYALE becenevet.

A CASIO AE-1200 a számok tükrében – az adatok

  • típus: Casio AE-1200
  • kvarc modul: 3299 (letölthető kezelési útmutató itt)
  • méretek: 45,0mm x 42,1mm x 12,5mm
  • vízállóság: 10 bar – 100 m , ISO 22810 minősítéssel
  • tok anyaga: resin
  • szíj: rozsdamentes acél, dupla nyomógombos csattal
  • hátlap: rozsdamentes acél, csavaros rögzítéssel
  • üveg: acryl
  • tokfül távolság: 18 mm

Szerettük, vagy nem szerettük?

Egyértelmű és könnyű a válasz: szerettük. Ár-érték arányban verhetetlen darab, menő retro stílusban. Használható funkciókkal, kényelmesen viselhető, és a szabvány méretű szíjával személyre vagy alkalomra is szabható, egyszóval kötelező darab.

Tetszett a cikk? Kérlek oszd meg a Facebook-on, hadd olvassa más is! Köszönjük!

 

fb-share-400x400.jpg

 

További érdekes cikkek és tesztek a werkmania.hu oldalain a képre kattintva!

 werkmania_portal.jpg

süti beállítások módosítása