Órák, tesztek, hírek.

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

Nagymutató blog - megmondja, hány óra van...

Sinn Dual Strap System - múlt, jelen, jövő?

2016. augusztus 09. - Taliga Tamás

Kedvenc német óragyártónk, a Sinn megint csak ötletes újdonságot tett le az asztalra. A manapság fel-fellángoló vitát a hagyományos és az okosórák megszállottjai között ügyesen orvosolták. A megoldás neve Sinn Dual Strap System, ismerkedjünk akkor meg vele!

Okosórát viselsz vagy hagyományosat?

 

A németek átvágták a gordiuszi csomót: szeretem a klasszikus mechanikus órámat (pláne, ha egy Sinn :) ), de modern fickó vagyok, szeretem a technikát is, okosórát is hordanék. De hogyan?

A megoldás egyszerűbb, mint egy-egy órát csatolni a két kezünkre. A Sinn Dual Strap System (németesen fantáziadús az elnevezése: Sinn Dupla Szíj Rendszer) ezt egy csuklón megoldja! Kívülről nézve csak egy hagyományos óránk van, azonban felidézve a 70-es, 80-as évek legrosszabb szokásai közül egyet, a csuklón belül hordhatunk így egy másikat, az okosat.

További érdekes cikkek órákról a werkmania.hu oldalon, ide kattintva olvashatod is!

A cég felismerte, hogy a nyugati világ legnépszerűbb (és talán legjobb?) okosórája az Apple watch. Nem meglepő tehát, hogy sok klasszikus óra rajongó is szívesen hordana ilyen szerkezetet is, akár mindennapos viseletre is. Igen ám, de így választani kellett, melyiket vedd fel reggel: az okosat, vagy a szépet... Ráadásul ha automata órát hordasz, biztosan ismered az érzést, hogy sajnálnád, hogy lejárjon, és inkább felveszed egy másik helyett aznapra. Na ennek vége.

Hordd egyszerre!

 

Ahogy a Sinn fogalmaz, "hidat vertek" a két világ közé ezzel az egyszerű kiegészítővel, ami valójában két, a megszokottól rövidebb szíj, amiket az azonos csatok és méretek miatt össze lehet csatolni, és máris rácsimpaszkodott a kisokos az elsődleges órádra.

A szíj egyébként összecsatolható olyan formában is, hogy a képen a jobb oldalon látható hosszabb darabbal megtoldhatod bármelyik óra szíját, így egyesével is hordhatóak lesznek. Külön bónusz, hogy ilyenkor a dupla fém bújtatókkal egy guszta bőr nato szíj kinézete lesz!

 

A bőség zavara a dobozban

 

A németes precizitásnak sok előnye van, például az, hogy okosan összeállítják még egy ilyen egyszerűbb kiegészítő dobozának tartalmát is. Mindent megtalálsz majd benne, amire szükség lehet, még egy stift cserélő szerszámot is.

 

Kompatibilis típusok

 

A Sinn Dual Strap System valamennyi 22 mm-es tokfül távolságú Sinn órához jó (és hát gyanítom, hogy más típusokhoz is talán :) ), illetve az Apple watch 38 és 42 mm-es méreteihez.

Tetszett az írásunk? Kövess minket Instagram oldalunkon, és megoszthatod a cikket a Facebook-on is, hadd olvassa mindenki, akinek segíthet!

 

További érdekes cikkek órákról a werkmania.hu oldalon, ide kattintva olvashatod is!

 

süti beállítások módosítása